Zwangerschap

Tijdens je zwangerschap hebben wij een aantal keer contact met jou, daarnaast mag je altijd contact met ons opnemen als je vragen of hulp nodig hebt. 

Wij hebben een aantal vaste contactmomenten:

Aanmelding

Persoonlijk contact vinden wij belangrijk, daarom nemen wij altijd telefonisch contact met onze cliënten na een aanmelding. Daarnaast ontvang je van ons een zorgovereenkomst. Mocht je naar aanleiding van deze overeenkomst nog vragen hebben dan kan je binnen 7 dagen telefonisch contact met ons opnemen. Wanneer wij binnen 7 dagen na aanmelding geen reactie ontvangen gaan wij er vanuit dat alles duidelijk is en is de aanmelding definitief. 

De intake

Tijdens de zwangerschap, rond de 6e/ 7e maand, nemen wij contact met je op voor een persoonlijk gesprek bij jullie thuis. Dit noemen wij de “intake”.  Tijdens het gesprek geeft de intaker informatie over wat kraamzorg is en wat jullie kunnen verwachten van de kraamverzorgende gedurende de kraamperiode. De intaker geeft voorlichting en advies ter voorbereiding van de (thuis)bevalling en de kraamperiode. Onderwerpen als ‘wat heb je nodig (checklist), veilig slapen, voeding, controles van moeder en kind, arbo shaken baby syndroom’ en meer worden besproken. Eventuele schriftelijke informatie hierover laten wij samen met het zorgdossier bij jou achter.  Daarnaast wordt er aan de hand van het landelijk indicatie protocol en jullie persoonlijke situatie en wensen een 1ste indicatie gedaan om te bepalen op hoeveel zorguren jullie recht hebben en hoe deze uren verdeeld zullen/ kunnen worden tijdens de kraamweek.

Bijna uitgerekend

Wanneer je bijna uitgerekend bent -rond de 36/37ste week- hebben we nog eenmaal telefonisch contact. Tijdens dit gesprek evalueren we de intake en beantwoorden we eventuele vragen die je wellicht toch nog hebt. 

Veranderingen tijdens de zwangerschap

Mochten er tijdens je zwangerschap veranderingen optreden die van invloed kunnen zijn op de bevalling of de kraamweek dan kun je die aan ons doorgeven tijdens de intake. Wanneer de intake al heeft plaatsgevonden dan kun je zelf contact met ons opnemen om dit door te geven.

 

Schuiven naar boven