Bevalling

In Nederland heb je de keus om thuis, in het ziekenhuis of in een geboortehotel te bevallen. Tijdens de consulten bij de verloskundige bespreek je waar je voorkeur naar uit gaat.

De thuisbevalling
Onze kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij een thuisbevalling en ondersteunt jou en je partner. Na de bevalling blijft ze minimaal twee uur aanwezig, ongeacht het tijdstip waarop je bevalt. De kraamverzorgende doet de  controles van jou en je kindje en ondersteund en adviseert jullie bij de (eerste) voeding. Ze helpt jou met douchen, geeft voorlichting, rapporteert in het kraamdossier en zorgt ervoor dat de materialen van de bevalling en de kraamkamer weer netjes worden opgeruimd. Hierbij is het altijd ons doel om de zorg zo goed mogelijk te laten aansluiten op jullie persoonlijke situatie en wensen.

Rommelmelding
Wanneer je thuis gaat bevallen willen wij graag op tijd aanwezig zijn om ondersteuning te bieden.  Als de bevalling thuis plaatsvindt kun je ons bellen op hetzelfde moment dat de verloskundige wordt gebeld. Als de verloskundige aangeeft dat er daadwerkelijk bevallingsassistentie nodig is, bel je ons voor de 2e keer en kan de kraamverzorgende meteen naar jullie toekomen. Zo is de kans
groot dat de kraamverzorgende op tijd bij de bevalling aanwezig is.
Beval je in het ziekenhuis, dan bel je ons als je naar het ziekenhuis gaat. Wanneer de bevalling achter de rug is willen wij dat ook graag weten!

Kraamzorg na een ziekenhuisbevalling
Als je in het ziekenhuis bevallen bent, is het heel fijn om met je baby thuis te komen. Wanneer wij bijtijds weten dat je naar huis mag, kunnen wij ervoor zorgen dat de kraamverzorgende bij thuiskomst zo snel mogelijk bij jullie is. Zij helpt jullie op weg met de verzorging van jullie kindje en met praktische adviezen. 

Verlate kraamzorg
In sommige gevallen is het nodig dat je baby een periode in de couveuse / het ziekenhuis verblijft.  Wanneer je baby dan eindelijk naar huis mag, kun je voor allerlei vragen komen te staan over de zorg. Juist dan is het prettig wanneer iemand nog enkele dagen hierin ondersteuning kan bieden. Onze kraamverzorgenden hebben extra kennis en ervaring, om de overgang van het ziekenhuis naar de thuissituatie voor jou, je baby en je partner plezierig te laten verlopen.

 
Schuiven naar boven